Σε μια χρονική στιγμή που η τοπική μουσική παραγωγή παρουσιάζει κινητικότητα και ζωντάνια, το Οff The Grid έρχεται να στηρίξει, να δικτυώσει και να αναδείξει το νέο εγχώριο μουσικό ταλέντο.

Μία διήμερη συνάντηση νέων μουσικών, επαγγελματιών του χώρου και μουσικόφιλων οι οποίοι πιστεύουν πως ο διάλογος και η δικτύωση μπορούν να αναζωογονήσουν την τοπική σκηνή.

Μέσα από ομιλίες, συζητήσεις πάνελ και συμμετοχικά εργαστήρια ερευνούμε τη μουσική που φτιάχνεται δίπλα μας και γιορτάζουμε τη δυναμική και την ποικιλομορφία της, με συναυλίες από ανερχόμενα σχήματα τα οποία προτάθηκαν από τους συναυλιακούς και πολιτιστικούς χώρους: six d.o.g.s (Αθήνα), Lab Art (Βόλο), Les Yper Yper (Θεσσαλονίκη), Συνδετήρας (Πάτρα).

 

Σκοπός μας είναι:

  • Να δώσουμε ώθηση και γνώση σε νέους μουσικούς, ώστε να αναπτύξουν το κοινό τους.

  • Να ενθαρρύνουμε τη σύνδεση μεταξύ νέων μουσικών και έμπειρων επαγγελματιών του χώρου.

  • Να δώσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες ένα γόνιμο πεδίο, ώστε να εμπλουτίσουν το όραμά τους για το μέλλον.

Πώς πετυχαίνουμε τους στόχους μας:

  • Σχεδιάζοντας ένα περιεκτικό πρόγραμμα με κύριους θεματικούς άξονες τη διανομή και προώθηση της μουσικής, στοχευμένο στις ανάγκες των νέων μουσικών.
  • Χρησιμοποιώντας συμμετοχικές διαδικασίες (world cafe, open space technology), ώστε να προωθηθεί ο ανοιχτός διάλογος και η δικτύωση.
  • Χτίζοντας συνεργασίες με συναυλιακούς και πολιτιστικούς χώρους από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και με μεμονωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι εμπλέκονται ενεργά στη διαδικασία διαμόρφωσης του Off The Grid.
  • Αναδεικνύοντας νέα μουσικά σχήματα, τα οποία προτάθηκαν από συναυλιακούς και πολιτιστικούς χώρους από Αθήνα - six d.o.g.s, Βόλο - Lab Art, Θεσσαλονίκη - Les Yper Yper και Πάτρα - Συνδετήρας.
 

Το όραμά μας

Να αυξήσουμε τη δυναμική και την ορατότητα της νέας εγχώριας μουσικής, συμβάλλοντας στη δημιουργία μόνιμων δομών στήριξης.