Πώς διαλέξαμε τις μπάντες που θα παίξουν στο Off The Grid και γιατί αλήθεια;

Πίσω στο Σεπτέμβριο απλά υπήρχε η ιδέα του να κάνουμε κάτι για να ενισχύσουμε όλες αυτές τις νέες μπάντες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και πραγματικά δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβώς θα κάνουμε. Ένα μόνο πράγμα ήταν σίγουρο: θα κάναμε συναυλίες.

Θα δημιουργούσαμε μία περίσταση όπου νέες και άγνωστες ακόμα μπάντες θα είχαν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους. Και ακόμα πιο σημαντικό, μπάντες προερχόμενες από άλλες πόλεις της χώρας θα έπαιζαν στην Αθήνα. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα line up με next best thing μπάντες από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Άρα, ο τρόπος επιλογής προέκυψε ως φυσική συνέχεια.

Αναρωτηθήκαμε, ποιος είναι ο ειδικός σε μία πόλη για να μας προτείνει τα καλύτερα της; Φυσικά, οι συναυλιακοί και πολιτιστικοί χώροι μιας πόλης, οι οποίο λειτουργούν ως σημεία συνάντησης για την τοπική μουσική κοινότητα. Εμείς απλά είχαμε να επιλέξουμε τις πόλεις και τους χώρους που θα προσεγγίζαμε και στη συνέχεια αφήσαμε ελεύθερη την πρόταση της μπάντας στους ειδήμονες. Επιλέξαμε λοιπόν πόλεις-κλειδιά με έντονη κινητικότητα στη μουσική σκηνή τους, οι οποίες στο σύνολό τους μπορούν να αποτελέσουν και ένα νοητό tour.

Στη συνέχεια επιλέξαμε τους χώρους.

Το Six D.o.g.s στην Αθήνα καθώς σχεδόν όλες οι μπάντες εν ζωή σε αυτή τη χώρα πρέπει να έχουν περάσει από τη σκηνή του κι αν κάποιος στηρίζει τις νέες μπάντες αυτό είναι το Six D.o.g.s.

Το Lab Art γιατί είναι ένας πραγματικά υπέροχος συναυλιακός χώρος και μέσα στο πρόγραμμά του δίνει χώρο σε νέα σχήματα της εγχώριας σκηνής.

Tο Les Yper Yper καθώς πέρα από την εκπροσώπηση της πόλης του, στο Off The Grid εκπροσωπεί και ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ελληνικής σκηνής, αυτό της πειραματικής μουσικής.

Tο Συνδετήρα, γιατί είναι ο νέος πολυχώρος της Πάτρας που στεγάζει και το εξαιρετικό sinradio.

 

Οι επιλογές τους, αναδεικνύουν την ποικιλομορφία στα είδη μουσικής αλλά και - αυτό που δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε στο Off The Grid - το μουσικό ταλέντο που υπάρχει στη χώρα.

 

Six D.o.g.s | Αθήνα

Άλλη μια μπάντα από τη Νότια Ντακότα

Απόγονοι των Σιού, Άλλη μια Μπάντα απο τη Νότια Ντακότα κυκλοφόρησε μόνη της τον Απρίλιο του 2016 το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Ιστορίες για φως και τούνελ». Από τότε ακολουθώντας την πλούσια μουσική παράδοση της πολιτείας γυρίζει τις όχθες του Mεγάλου υποτελή παραποτάμου παίζοντας φολκ, ροκ και heavy μέτα διασκευές της πριγκηπέσας.

www.facebook.com/566678796817106/

https://www.youtube.com/channel/UCfGkVOiA8yvTwQn87XE-SuA

http://notiantakota.bandcamp.com/

 

Lab Art | Βόλος

Aton. Ality

Το 2013 σε ένα δώμα (στούντιο24), στη παραλία του Βόλου, μετά από πολλά τζαμαρίσματα και πειραματισμούς διαμορφώθηκε η αισθητική , σε ορχηστρικό ύφος, των Aton.Ality. Οι Aton.Ality έχουν εμφανιστεί live στο Volume Festival, Liberta Antifa Festival, Οικογιορτή , Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, και σε μπαράκια της πόλης. Η ηχογράφηση και μίξη του πρώτου δίσκου έγιναν στο Underhouse Studio το καλοκαίρι του 2016 και ολοκληρώθηκαν το Μάρτιο του 2017 με Mastering από το SweetspotProductions.

https://www.facebook.com/Aton.alityband/?fref=ts

 


Les Yper Yper | Θεσσαλονίκη

Onepointwo

Ο Onepointwo, γνωστός και ως Γιαζλάς Κωνστάντινος, επιδιώκει την επίτευξη ενός μουσικού κόσμου με στοιχεία από sci-fi ταινίες, 50s και 60s πειραματική πρωτοπορία , μοτορικά drum μοτίβα και αιθέριες μελωδίες. Δανείζεται ήχους από αναλογικές και ψηφιακές πηγές ή ακόμα και από βραχέα ραδιοκύματα όπως ακριβώς προκύπτει και από την πρότερη δισκογραφία του σαν Keene (Poeta Negra), SANS (Lotus RecordShop Editions) και διάφορες άλλες συμμετοχές σε συλλογές και remixes.

https://www.facebook.com/onepointwo/

https://soundcloud.com/onepointwo

https://onepointwo.bandcamp.com/releases

 

Συνδετήρας | Πάτρα

Just Cause

Οι Just Cause σχηματίστηκαν το 2009 όταν ήταν ακόμη 15 χρονών. Ύστερα από αρκετούς μουσικούς πειραματισμούς και ποικίλες επιρροές διαμόρφωσαν τον ήχο τους ο οποίος είναι κάτι μεταξύ indie rock, pop και alternative. Πριν 2 χρόνια κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, ένα digital EP με τίτλο Upon The Sun ενώ ετοιμάζουν τη νέα τους κυκλοφορία.

https://www.facebook.com/JustCausePage

https://www.youtube.com/channel/UC5SEzRY9pOYy685sVd8xbmA

https://soundcloud.com/justcausetheband