Παρασκευή 5 Μαΐου

16:30 Εγγραφές

17:00  Off Τhe Grid Team
Αγγελική Γεωργοκώστα | Εύα Αναγνωστάκη | Λάζαρος Νταμάνης

17:15 Ομιλία | Georges Perot: Music Moves Europe
Κάτι κουρδίζεται για τον κλάδο της Ζωντανής Μουσικής στην Ευρώπη

17:30 Παρουσίαση | Kafka Takes Notes (Κατερίνα Καφεντζή): Χαρτογραφώντας το Ελληνικό Ηχητικό Τοπίο

18:30 – 20:30 Συμμετοχικό εργαστήριο | EXPLORE THE NEED
Process Makers: Εντοπισμός των αναγκών και των προκλήσεων που βιώνει ο νέος μουσικός σήμερα.
(World Cafe) 

20:30 - 22:30 Live acts

Just Cause |  Άλλη μια μπάντα από τη Νότια Ντακότα


Σάββατο 6 Μαΐου

11:00 Εγγραφές

11:30 Feed Forward
Ανασκόπηση της πρώτης μέρας του Off The Grid

Sharing Knowledge Sessions

11:45  Η τεχνοτροπία και ο στυγνός ρεαλισμός του DIY
Στυλιανός Τζιρίτας 

Μια παρουσίαση/αναφορά του τρόπου που κινείται ένα μικρό label ή ένας αυτόνομος καλλιτέχνης στα πλαίσια μιας ανεξάρτητης κυκλοφορίας στο επίπεδο επιλογής ρεπερτορίου, αισθητικής του δίσκου, κατασκευή δελτίων τύπου, οργάνωση φωτογραφικού υλικού  και διανομής.

12:45 Booking στην Ελλάδα: κλείνοντας περιοδεία και ζωντανές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα

Νίκος Μπαρπάκης (Espeekay) | Δημήτρης Πάλλης

Υπάρχουν χώροι στην Ελλάδα για live; Πώς τους προσεγγίζω;  Συμβουλές και τακτικές στην οργάνωση μιας περιοδείας. Υπάρχει τρόπος να προσεγγίζεις το κοινό για επιτυχημένα events και αν ναι ποιος; Ο Νίκος Μπαρπάκης, διοργανωτής μουσικών εκδηλώσεων και ιδιοκτήτης του Lab Art στο Βόλο, συνομιλεί με τον Δημήτρη Πάλλη, booking agent που εκπροσωπεί ορισμένα δυνατά ονόματα της εγχώριας σκηνής και διοργανώνει περιοδείες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

13:30 Out and Loud!

Από το στούντιο στον... κόσμο! Ή συμμαχώντας με την επικοινωνία.

Μιχάλης Καλούδης | Γιάννης Λυμπέρης | Μαρία Μαρκουλή | Ελένη Τεμπονέρα

Μα τι είναι τελικά η Επικοινωνία και η Προώθηση; Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές και κανάλια επικοινωνίας; Πρέπει μία μπάντα, ένας μουσικός να ασχοληθεί με αυτά; Ένα καλό ηχογράφημα δεν αρκεί; Το κοινό δεν οφείλει να ανακαλύψει τη μουσική;
Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα, έχουμε ως στόχο να απαντήσουμε, τοποθετώντας τις έννοιες της επικοινωνίας και της προώθησης ως μία φυσική συνέχεια της πορείας του ηχογραφήματος, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Θα αναλύσουμε βασικές τεχνικές επικοινωνίας και βασικά εργαλεία επικοινωνίας ( offline & online
), θα δούμε και θα σχολιάσουμε παραδείγματα επικοινωνίας και θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας. 

14:15 Ελαφρύ γεύμα 

15:00 In Conversation |  Ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος σε συζήτηση με τη Νάνσυ Αγγελοπούλου 

15:30 – 20:00 Συμμετοχικό εργαστήριο | MAKE THE GRID

Process Makers: Με ποιους τρόπους, ιδέες εργαλεία θα μπορούσαμε να υποστηριχθούμε μεταξύ μας;

(Open Space Meeting)

Παράλληλη δράση | Η εταιρία ψηφιακής επικοινωνίας, Astralón, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του διημέρου.

20:30 - 22:30  Live acts 

Aton. Ality | Onepointwo

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ


Georges Perot

O Georges Perot εξειδικεύεται στη δημιουργία ιδιαίτερων Μουσικών και καλλιτεχνικών project μουσικής επιχειρηματικής ανάπτυξης σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο, και στο Σχεδιασμό, την Διεύθυνση και την Επιμέλεια εθνικών ή/και διακρατικών Παραγωγών πολιτιστικής δικτύωσης.

Έχει δημιουργήσει εκατοντάδες Μουσικές Παραγωγές ολυμπιακών διαστάσεων, φεστιβάλ Μουσικής και Χορού ενώ έχει επίσης οργανώσει πολιτιστικές προωθητικές ενέργειες για μη-κερδοσκοπικούς και για πολυεθνικές εταιρίες.

Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου των διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής - Συνιδρυτής και Ευρωπαϊκός Συντονιστής των νέων πρωτοβουλιών της European Live Music Association και υπεύθυνος Marketing και Ευρωπαϊκής δικτύωσης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα NIMPE. Eίναι o Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. και ο Ιδρυτής και Εθνικός Συντονιστής του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής Είναι επίσης μέλος της συνεργατικής πρωτοβουλίας SOPHIA (design), καθώς και μέλος του Global Entrepreneurship week και του δικτύου Anna Lindh.

Linkedin/GeorgesPerot


Κafka (Κατερίνα Καφεντζή)

Μουσικός δημοσιογράφος, σεναριογράφος ντοκυμαντερ, ραδιοφωνική παραγωγός και διευθύντρια του ρ/σ, En Lefko για 8 χρονια (2008-2016), εισηγήτρια σεμιναρίων, μουσική επιμελήτρια ταινιών, Ολυμπιακών Αγώνων και εικαστικών δρώμενων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία δυο χρόνια με αφετηρία και αφορμή το προσωπικό της project, Kafka Takes Notes, φιλμογραφεί σύντομες συνεντεύξεις ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών ενώ παράλληλα χαρτογραφεί και ενώνει τις τελείες επάνω σ’έναν πραγματικό χάρτη διαστάσεων (1,80x3,20) που καταγράφει τη μουσική διάσταση και εικόνα της Ελλάδας. 

Kafkatakesnotes.comΣτυλιανός Τζιρίτας 

Ο Στυλιανός Τζιρίτας συγγράφει βιβλία και εκδίδει fanzines (φυσικά και διαδικτυακά), είναι γεννημένος το 1967, έχει την εταιρεία παραγωγής κασετών ήχοπλασίας A Man out of A Man, έχει εργαστεί σε δισκογραφικές εταιρείες και εταιρείες παραγωγής συναυλιών, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, αρθρογραφεί περί μουσικής, παρουσιάζει εγκαταστάσεις και performances από το 1998 και δισκογραφεί από το 1987.


Νίκος Μπαρπάκης (Espeekay)
Διοργανωτής, μoυσικός παραγωγός / DJ (Plenty Projects, Demo Mode, Lab Art)

Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του χώρου εκδηλώσεων Lab Art στο Βόλο. Ιδρυτής της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Plenty Projects (φορέας διοργάνωσης για Djangofest Athens gypsy Jazz festival, Circulo fest στο Ναύπλιο κ.ά.) και ιδιοκτήτης της εταιρίας παραγωγής μουσικών εκδηλώσεων Demo Mode στην Αθήνα. 
Διοργανωτής του Volume showcase festival και  μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Συντονισμού της  Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής από το 2007 -βασικός συντονιστής για την πόλη του Βόλου.
Επιλέχθηκε μοναδικός Ελληνας συμμετέχων στο Red Bull Music Academy 2004 στη Ρώμη. Ως Dj selector έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ και πολιτιστικά γεγονότα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως Synch, Reworks, Biennale Αθηνών, Athens Fashion Week, Flxr κ.ά.
Τακτικός συντάκτης σε ελληνικά μέσα και μουσικό Τύπο  (Popaganda.gr,Θεσσαλία εφημερίδα, elculture.gr, radiobubble.gr) από το 2003 εως σήμερα.
Ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεματικών αστικών περιηγήσεων Alternative Tours of Athens.
Έχει διοργανώσει / μετάσχει σε πάνω από 300 events και έχει βοηθήσει να πραγματοποιηθούν εμφανίσεις εκατοντάδων ελληνικών και ξένων σχημάτων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

www.labart.gr https://www.facebook.com/idealhsths

.


Δημήτρης Πάλλης
Ο Δημήτρης Πάλλης γεννήθηκε στις αρχές του 1980 στη Λέσβο. Σπούδασε Μoυσικολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και σύνθεση στο Ελληνικό Ωδείο. Εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής, sound designer σε θεατρικά έργα, υπάλληλος σε δισκοπωλεία και DJ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με την εκπροσώπηση καλλιτεχνών, την διοργάνωση περιοδειών ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, ως υπεύθυνος παραγωγής σε φεστιβάλ και ως μουσικός στο συγκρότημα ‘τεφλόν.


Μιχάλης Καλούδης
Client & Video Services Account Coordinator , The Orchard
iota5 Records

Γεια, είμαι ο Μιχάλης.
Αφού πήρα το στραβό το δρόμο και έμπλεξα με τα μαθηματικά, βρήκα το φως μου όταν αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τα γύρω από τη μουσική, από τη στιγμή που δεν είχα καλλιτεχνική φλέβα. Η επικοινωνία, η ψηφιακή διανομή και η δισκογραφία (ίσα που) είναι οι μέχρι στιγμής τομείς με τους οποίους έχω ασχοληθεί, ποιος ξέρει όμως τι μας ξημερώνει το αύριο...


Γιάννης Λυμπέρης
Press Office - Fuzz Productions

Γεννήθηκα πριν 46 χρόνια εκ των οποίων όσα θυμάμαι, είχαν -και θα έχουν- μουσική μέσα. Το 1994 ξεκίνησα να εργάζομαι ως συντάκτης Υλης στην εφημερίδα Sportime και από το 2005 έως το σωτήριο έτος 2012, στην εφημερίδα Sportday. Και στις δύο είχα αναλάβει και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, γράφοντας για ονόματα που πιθανότητα δεν θα ξαναδιαβάσατε σε ελληνική εφημερίδα (αλήθεια!). Πήγα και αλλού, αλλά ποιος νοιάζεται; Πριν ενάμιση χρόνο η καλή ζωή με έφερε στην Fuzz Productions και επιτέλους σε μια δουλειά που πραγματικά θέλω να κάνω.


Μαρία Μαρκουλή

Ανάμεσα σε μουσικές και γραψίματα και δημοσιογραφικές  εργασίες  κυκλοφορώ (συνήθως) με φόντο τα πολιτιστικά- για πολλά χρόνια στο  μουσικό ρεπορτάζ  της εφημερίδας Τα Νέα.   Συνεργασίες με  περιοδικά και την τηλεόραση και βιβλία, όπως πρόσφατα  το  Αναζητώντας τον Starman,   η συλλογή διηγημάτων Ντράιβ Ιν και άλλα (για Bob Dylan, John Lennon, Elvis Presley) “παίζουν” και αυτά στο προσωπικό μου ‘blender’ που έχει γίνει στο μεταξύ  το νέο ιντερνετικό μου πρότζεκτ, συγκεκριμένα αυτό: www.itsmyblender.com


Ελένη Τεμπονέρα
Communication & PR Consultant

Με πτυχίο στην Ψυχολογία και δύο μεταπτυχιακά στις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία και στη Διοίκηση Υπηρεσιών, αυτή τη στιγμή ξεκινώ το ταξίδι του Διδακτορικού πάνω στις Πολιτιστικές Βιομηχανίες και τον τουρισμό. Επαγγελματικά, έχω εργαστεί ως υπεύθυνη παραγωγής ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, στη Sony Music Ελλάδος, και ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε μεγάλες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη DiDi Music. Το 2010 δημιούργησα την DreamBox Creative Communications προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις Επικοινωνίας και Δημοσιών Σχέσεων και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές σε τομείς όπως Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφος, Εκθέσεις, Διαλέξεις, με συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, από το 2010 έως και το 2015, υπήρξα εισηγήτρια στο τμήμα Music Business and Creative Industries της SAE Athens στο κομμάτι του Music Promotion και σταθερή συνεργάτης της SAE Athens σε επίπεδο επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.
Από τον Ιανουάριο του 2014, παρέχω υπηρεσίες Marketing και Δημοσίων Σχέσεων σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς. Στο σύνολο της πορείας μου, κάνω πάντα αυτό που αγαπώ!

https://www.linkedin.com/in/eleni-temponera-28aa013b/


Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Το έργο του Δημήτρη Μαραγκόπουλου καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα μουσικής. Έχει γράψει συμφωνική μουσική, τέσσερις όπερες (και ανάμεσα τους την όπερα-κομιξ σε λιμπρέτο του Αρκά) που έχουν παρουσιαστεί σε χώρους όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κλπ, μουσική για θέατρο (συνεργαζόμενος με σκηνοθέτες όπως ο Κάρολος Κουν, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Ιάκωβος Καμπανέλης, ο Ανδρέας Βουτσινάς και ο Σωτήρης Χατζάκης), κινηματογράφο, τηλεόραση, πολυθεάματα που παίχτηκαν σε χώρους όπως η Laterna Magica στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας και μουσική δωματίου. Τα έργα του εκτός από την Ελλάδα έχουν παιχτεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική από ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μόσχας, του Κάρλοβυ Βάρι, της Σόφιας, η ΚΟΑ, η ΚΟΘ, η Καμεράτα, η Ορχήστρα των Χρωμάτων και άλλες. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Αβαείο και στον Καθεδρικό Ναό του Westminster και του Canterbury, στην Αγία Σοφία του Λονδίνου, στη Santa Margarita στη Βενετία, στο Λιντς της Αυστρίας στα πλαίσια της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, στο Μόναχο κλπ. Ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος είναι καθηγητής σύνθεσης για τις Παραστατικές Τέχνες στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει διευθύνει, συντελώντας στην έντονη ανάπτυξη τους, θεσμούς όπως  τη σειρά «Γέφυρες» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κύκλο με έντονο νεανικό και εκπαιδευτικό στόχο καθώς και πολιτιστικούς οργανισμούς του Δήμου Βόλου όπως το Δημοτικό Ωδείο, η Συμφωνική Ορχήστρα και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βόλου που πρώτο έφερε στην Ελλάδα από το 1995 πρωτοποριακές παραστάσεις από τον χώρο της performance και των πολύτεχνων έργων. Πέρα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, στο Royal College, στη Royal Academy και το Kings College του Λονδίνου.


Νάνσυ Αγγελοπούλου
Δημοσιογράφος/Ραδιοφωνικός παραγωγός

Με μεγάλες αγάπες την αρχιτεκτονική και τη μουσική, ξεκινώντας από έντυπα, βρέθηκα στο ραδιόφωνο, ένα μέσο που δυναμώνει τη σχέση σου με τη μουσική και σε φέρνει σε πιο άμεση επαφή με καλλιτέχνες αλλά και με τους ακροατές. Από το αγγλόφωνο πρόγραμμα του σταθμού σήμερα πλεόν στον Αθήνα 984 επιμελούμαι και παρουσιάζω εκπομπή διαπολιτισμικού διαλόγου με έμφαση στην έκφραση και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες τόσο διαφόρων κοινοτήτων όσο και ανθρώπων.

Παράλληλα αρθρογραφώ στο inexarchia.gr, ένα site που ξεκινά από τη γειτονιά των Εξαρχείων αλλά μιλά για μια κουλτούρα που δεν έχει σύνορα. Φανατική ακροάτρια μουσικής και εξερευνήτρια κάθε μορφής δημιουργικής έκφρασης.